Sådan tager du kørekort

Kan du næsten ikke vente med at få dit kørekort, så du selv kan køre i din BMW E36? Det er både spændende og en smule skræmmende at tage kørekort. Men hvordan foregår det, når du skal have et kørekort? Det kan du få mere at vide om her.

Find en køreskole

Først og fremmest skal du finde en køreskole, hvor du kan tage kørekort til bil. Du kan vælge køreskolen ud fra andres anmeldelser af den. Du kan også vælge en køreskole ud fra, hvor tæt den ligger på dig, om det er en stor eller en lille køreskole eller selve prisen på kørekortet. Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen, så du bør undersøge nøje, hvilke anmeldelser der er af køreskolen.

Så meget undervisning skal du modtage

Når du tager kørekort, er der helt klare regler om, hvor meget undervisning du som minimum skal modtage. Planen ser således ud:

  • Du skal have teoriundervisning mindst 29 lektioner á 45 minutter
  • Du skal på manøvrebane 4 lektioner á 45 minutter
  • Du skal ud at køre på vej 16 lektioner á 45 minutter 
  • Du skal have 4 lektioner á 45 minutter på køreteknisk anlæg

Teori- og køreundervisningen skal foregå således, at du først har teori om eksempelvis motorvej, hvorefter du skal ud at køre på motorvej. Der er altså konstant en vekslen mellem teori og praksis. 

Du skal have været på manøvrebane, inden du må komme ud at køre i trafikken med din kørelærer. Derudover må du først komme på køreteknisk anlæg, når du har været gennem hele teorien og kørt alle 16 lektioner på vej.