Sådan importerer du en bil fra Tyskland

Overvejer du at importere en bil fra Tyskland, men er du usikker på, hvordan du gør det? Det kan også være, at du bare gerne vil vide mere om det, så du kan finde ud af, om det er det rette valg for dig.

Når det kommer til import af bil fra Tyskland, kan du gøre dette på to måder. Du kan selv hente bilen til Danmark, eller du kan få hjælp af et firma til at importere bilen. Hvis du vælger den første mulighed, er der flere ting, som du bør tænke over. Læs med videre her.

Undersøg dine muligheder grundigt

Hvis du vil importere en bil fra Tyskland, er det vigtigt, at du undersøger dine muligheder grundigt. Tjek priserne og find ud af, om det overhovedet kan betale sig for dig. Desuden skal du huske, at der vil blive pålagt registreringsafgift samt andre udgifter, når der skal danske plader på bilen.

Tjek bilen og alle papirer nøje

Derudover er det alfa og omega, at du tjekker bilen grundigt. Du skal også læse alle papirer og dokumenter nøje. Det sikrer, at du ikke ender med at få en ubehagelig overraskelse, når først du er kørt over grænsen med bilen.

Lav en købsaftale

Du bør ydermere sørge for, at der bliver skrevet en købsaftale. Husk at det skal være et sprog, som alle parter forstår. Disse papirer er din dokumentation for alle aftaler samt den købesum, som I indbyrdes har aftalt. SKAT vil også på et tidspunkt skulle bruge købsaftalen, så de kan beregne afgiften på bilen.